http://fossekallen.blogspot.no

tirsdag 14. mars 2017

Ungdommens kritikerpris

Ungdommens kritikerpris 2017
- gikk til Nina Lykkes: "Nei og atter nei".
Romanens hovedperson er Ingrid gift med Jan og deres to gutter som begynner å bli litt for store til å bo hjemme. Men konflikten er mellom Ingrid og Jan og et ganske klassisk sådan. Jan forelsker seg i et noe yngre kvinnemenneske som er gammel nok til å ønske seg et mer stabilt samliv, mens Jan på sin side finner det han søker. Men temaet i boken er ikke bare ekteskapsproblematikk, men også hva som er meningen med livet og hva med de to halv-voksne guttene som får alt servert og slipper å forholde seg til livet i sin alminnelighet. For ungdommene satte det i gang en del tankeprosesser og boken fikk derfor "Ungdommens kritikerpris". Biblioteket har boken. De andre nominerte bøkene er:

Terje H. Larsen: Angiveren, Vigids Hjorth: Arv og miljø, I.Johansen: Bungalow, Kjartan hatløy: Den kvite vegen , Marco Blatt: Varsjøen, Gro Dahle: Søster og Victoria Kielland: Dammyr.


NB: Ungdommens kritikerpris deles ut hvert av en jury med bare ungdommer.
I tre intense måneder leser og diskuterer de åtte nominerte bøker.Dette gir dem en anledning til å diskutere bøkene og reflektere over innholdet. Ungdommene har etterhvert opparbeidet seg en anerkjennesle for arbeidet de gjør og mange følger med på hvilke bøker ungdommene velger som sin favoritt. [Utstilling på biblioteket]

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar