http://fossekallen.blogspot.no

tirsdag 20. desember 2016

Favorittboken

Bokanmeldelsen av
favorittboken: Bulgakov, Mikhail: "Mesteren og Margarita"
Jeg anbefaler boken "Mesteren og Margarita" av Mikhail Bulgakov. Det er en roman som finner sted parallelt i mellomkrigs-sovjet, og under henrettelsen av Jesus. I tillegg til å være samfunns-, og religonskritisk er dette per definisjon et epos, en satire og en metafysisk og historisk roman. Den er lærerik og fengende på samme tid, og legger til rette for analyse og kritikk av samfunn og religion under et totalitært styre.








Det er en bok med en rystende kjærlighetshistorie, og den viser hvordan mennesker rent psykologisk blir påvirket av samfunnet rundt dem, i tillegg til hvordan de reagerer når idealene om dette samfunnet blir brutt.
Forfatteren, Mikhail Bulgakov, fikk ikke lov til å publisere denne romanen under Stalin sin levetid på grunn av den dystopiske fremstillingen av Sovjetunionen. Den usensurerte versjonen ble ikke publisert før i 1973. Dette i seg selv kan si noe om hvordan språket blir brukt for å vise de stygge, følelsesladde og absurde egenskapene hos mennesker, i tillegg til å flette inn religon, politikk og psykologi. Dette er en roman som man umulig kan legge fra seg, og en roman som enhver leseglad sjel burde sette seg inn i. Derfor anbefaler jeg den.


Bokanmeldelsen er skrevet av Serafima Andreeva  (3E) som vant bokpremie for beste anmeldelse.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar